Arhierească la Viișoara


 

În duminica a doua din Postul Mare, Miropolitul Clujului a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Viișoara, protopopiatul Turda, la împlinirea a 80 de ani de la sfințirea bisericii, ocrotite de Sfântul Ioan Botezătorul și Sfânta Ana.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie alături de Înaltpreasfințitul Pavlos de Drama și un numeros sobor de preoți și diaconi.

Evanghelia vindecării slăbănogului din Capernaum, a fost explicată de Înaltpreasfințitul Andrei prin faptul că Mântuitorul Hristos este doctorul sufletelor și al trupurilor:

La finalul Sfintei Liturghii s-a oficiat un parastas pentru ctitorul sfântului locaș de cult, Ioan Vescan.

Tot atunci, Mitropolitul Pavlos de Drama și Exarh al Macedoniei, i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Andrei pentru ocazia de a fi prezent în comunitatea de la Viișoara, dar și pentru întrega primire pe care a avut-o la Cluj.

De asemenea, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să se roage pentru poporul grec datorită greutăților pe care le înfruntă din cauza situațiilor economice și a fluxului de imigranți.

Vizita ierarhilor în parohia Viișoara s-a datorat împlinirii în acest an a 80 de ani de la sfințirea bisericii parohiale.

Pentru întreaga activitate în slujba bisericii, Înaltpreasfințitul Andrei, la propunerea preacucernicului Protopop de Turda, Daniel Crișan, le-a acordat ambilor preoți parohi, Niculiță Stoica și Dacian Lucian Mureșan, distincția de iconom stavrofor, iar celorlalți membrii ai consiliului și comitetului  parohial, cât și primarului localității, diplome de aleasă cinstire.