HRAM ȘI CERC PREOŢESC ÎN PAROHIA BERCHIEŞU


Duminică, 8 noiembrie, cu prilejul prăznuirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, în Parohia Ortodoxă Berchieșu, protopopiatul Turda a fost o aleasă sărbătoare. Credincioșii parohiei și-au serbat hramul, pe ocrotitorii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, precum și întrunirea Cercului Misionar-Pastoral.

Programul Liturgic a debutat duminică dimineața cu slujba Utreniei, urmată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, după care s-a săvârșit un parastas pentru preoții slujitori ai parohiei, precum și pentru ceilalți slujitori (cântăreți, paraclisieri), precum si pentru tinerii adormiti la accidentul din capitala. La final s-a continuat programul cultural de distribuire a Ziarului Lumina catre toti credinciosii, apoi a avut loc o mică agapă în curtea bisericii la care au participat toți credincioșii prezenți la slujbă.

După amiază, începând cu ora 16:00, în biserica parohială, aflată în stadiu avansat de pictură, s-au întâlnit preoții cercului misionar-pastoral alcătuit din parohiile: Ceanu Mare, Frata, Berchieșu, Crișeni, Boian, Bolduț si Iacobeni. Cu această ocazie s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, bun prilej pentru cei prezenți la biserică să intre în comuniune cu Dumnezeu, în cardul acestei taine de curațire a bolilor trupești și sufletești, pentru iertarea păcatelor și pentru întărirea sufletului. În cadrul cuvântului de învățătură s-a vorbit despre rolul și importanța îngerilor în viața credincioșilor, modul cum ar trebui să-i cinstim pe îngeri, în special pe Arhangheli Mihail și Gavriil care au un rol semnificativ în viața Bisericii. La final corul de copii al parohiei gazdă, sub indrumarea doamnei preotese Carmen-Adriana Negru, au cântat pricesne închinate Maicii Domnului și în cinstea Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Aceasta întâlnire a cercului pastoral este cea de 11-a din cursul anului 2015, în care încercăm prin întâlnirile noastre să-i apropiem mai mult pe păstoriții noștri de Dumnezeu, de Sfânta Biserică, de harul sfințitor și în special pe tinerii parohiilor noastre, așa după cum ne-a relatat părintele paroh Vasile-Florin Negru.

Cerc preotesc - BerchiesuCerc preotesc - BerchiesuCerc preotesc - BerchiesuCerc preotesc - BerchiesuCerc preotesc - BerchiesuCerc preotesc - BerchiesuCerc preotesc - Berchiesu