Pelerinaj în Moldova


         Luni 17 august, copiii parohiilor Berchieșu și Frata din protopopiatul Turda, județul Cluj, împreună cu preoții parohi ai celor două parohii vecine: Florin Negru (Berchieșu), Cătălin Bucevschi (Frata) au efectuat un pelerinaj la mănăstirile din zona Bucovinei. Astfel, în prima zi au fost vizitate mănăstirile Piatra Fântânele, Sucevița, Moldovița, Voroneț,  Neamț, unde copiii s-au închinat la sfintele moaște aflate în bisericile moldovenești, s-au rugat lui Dumnezeu pentru familiile lor și s-au bucurat de frumusețea locașurilor de cult în stil moldovenesc.

         A doua zi au vizitat Mănăstirile Secu, Sihăstria, Casa memorială ,,Ioan Creangă” din Humulești, Mănăstirea Agapia și Mănăstirea Văratec, unde de asemenea au înălțat rugăciuni de mulțumire pentru darurile primite de la Bunul Dumnezeu.

         Acest pelerinaj a venit ca o răsplată din partea preoților parohi pentru faptul că tinerii au participat seară de seară la Slujba Paraclisului Maicii Domnului din timpul postului Adormirii, precum și la celelalte slujbe ale bisericilor clujene.

         De asemenea la acest pelerinaj a participat alături de preoți și copii, domnul primar al comunei Frata, Trif Vasile, care a venit în sprijinul acestui proiect al Bisericii, de a răsplăti tinerii din mediul rural care paricipă activ la viața liturgică a Bisericii.

         La final copiii au fost extrem de bucuroși și de uimiți de frumusețile mănăstirilor moldovenești, încărcându-se astfel duhovnicește și sporind în dreapta credință, exprimându-și astfel dorința de a mai efectua astfel de pelerinaje.

Pelerinaj in Moldova Pelerinaj in Moldova Pelerinaj in Moldova Pelerinaj in Moldova Pelerinaj in Moldova Pelerinaj in Moldova