Seri duhovnicești la parohia Berchieșu


 

Seri duhovniceşti în Parohia Berchieşu

Odată cu începutul Postului Mare, un timp sfânt pentru noi creştinii, în care încercăm să ne îngrijim mai mult de suflet decât de trup, să devenim mai bunii unii cu alţii, să depărtăm de la noi toate gândurile necurate şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii, în Parohia Ortodoxă ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Berchieşu, Protopopiatul Turda, au loc, pe lângă  Liturghia Darurilor şi Pavecerniţa Mare, seri duhovniceşti în fiecare joi, începând cu ora 16:00, în care sunt invitaţi preoţi din parohiile  Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, care, prin cuvintele de învăţătură expuse credincioşilor, încearcă să ne aducă pe fiecare dintre noi, mai aproape de Biserică, mai aproape de Dumnezeu, de sfintele taine şi ierurgii care se săvârşesc în sfintele noastre locaşuri.

Astfel, în prima săptămână s-a săvârşit Canonul cel Mare, iar în mijlocul nostru s-a aflat Pr. Sorin Moldovan de la Parohia Crişeni care ne-a vorbit despre  importanţa Postului creştin, apoi în cea de a doua săptămână l-am avut ca invitat pe Pr. Nicolae Paşca de la Parohia Soporu de Câmpie, şi am săvârşit Vecernia mare cu Litie din ajunul Praznicului Bunei-Vestiri, iar părintele, foarte frumos ne-a adus în atenţia noastră virtuţile teologice în special ,,nădejdea”, iar în cea de a treia săptămână am săvârşit Pavecerniţa Mare împreună cu Pr. Raul Raţiu, preot misionar al Protopopiatului Turda, care  ne-a vorbit despre Biserică, ca mângâiere a sufletelor noastre.

Astfel de seri duhovniceşti au loc în parohia noastră până la sfârşitul postului mare, precum şi cu ocazia altor evenimente, acestea constituind clipe de rugăciune, de întărire în credinţă şi mult folos duhovnicesc.

 

 

Berchies 1                               Berchies 2

Berchies 3                                Berchies 4