Ziua de 1 iunie la parohia Berchiesu


 

1 IUNIE ÎN PAROHIA BERCHIEŞU

Sâmbătă, 28 mai 2016, în parohia ,,Sf. Arh. Mihail şi Gavriil” din localitatea Berchieşu, jud. Cluj,  au avut loc activităţi cu tinerii parohiei, care astfel au marcat Ziua Internaţională a copilului, 1 iunie. Astfel în biserica parohială, aflată în stadiu avansat de pictură, copiii îndrumaţi de doamna preoteasă Carmen-Adriana Negru, au realizat un cerc de pictură, în care au pictat chipuri ale sfinţilor reprezentativi ai Bisericii Ortodoxe. Cu o zi înainte, copiii parohiei, au avut o întâlnire cu pictorul bisericii noastre, Alexandru Săsărman pe şantierul din cafasul bisericii, care le-a explicat ce înseamnă pictura bizantină, le-a dat câteva sfaturi în ceea ce priveşte pictura şi le-a împărtăşit din experienţa sa, pentru a le deschide copiilor acest frumos univers al picturii bisericeşti.

La final, s-a realizat şi un clasament al celor mai frumoase lucrări, astfel fiecare copil a punctat cea mai frumoasă lucrare, exceptând lucrarea lor şi astfel     s-au ales câştigătorii. De asemenea, toţi copiii au fost răsplătiţi pentru efortul lor cu prăjituri, dulciuri din partea parohiei.

Toate lucrările realizate de copii au fost prezentate într-o expoziţie duminică după Sfânta Liturghie în curtea bisericii, pentru a fi admirate de credincioşii parohiei.

Astfel de activităţi au loc în parohia noastră cu diferite ocazii, cu scopul de a-i apropia pe tineri de biserică şi a-i conştientiza de reala prezenţă a lui Dumnezeu în viaţa noastră.

 

Articol realizat de pr. paroh Florin Negru

WP_20160527_003             DSC_0021

 

DSC_0051