„Ziua internaţională a copilului” sărbătorită şi la Centrul de Recuperare Psiho-Neuro-Motorie pentru Copii cu Handicap “Sf. Irina” Turda


„Ziua internaţională a copilului” a fost un prilej de bucurie şi pentru copiii care beneficiază de tratament de recuperare la Centrul de Recuperare Psiho-Neuro-Motorie pentru Copii cu Handicap „Sf. Irina” Turda, şi nu numai pentru ei, ci şi pentru cei din familiile lor. În fiecare an la Centru se organizează diferite evenimente care marchează această sărbătoare a celor mici, fie prin excursii în diferite locuri din ţară, fie prin diferite jocuri şi concursuri. Astfel, vineri 29 mai, la Centrul de Recuperare Psiho-Neuro-Motorie pentru Copii cu Handicap “Sf. Irina” Turda s-a sărbătorit „Ziua internaţională a copilului” într-un mod inedit. Anul acesta s-au vizionat filme animate pentru copii şi s-au desfăşurat jocuri. Bineînţeles că pe tot parcursul evenimentului, cât şi la sfârşitul lui, toţi participanţii s-au bucurat de “momentele dulci” dăruite de către pr. Alexandru Rus.

Centrul de Recuperare Psiho-Neuro-Motorie pentru Copii cu Handicap „Sf. Irina” -Turda, funcţionează ca centru de zi (sistem ambulator) şi are ca obiect de activitate oferirea și efectuarea tratamentelor de recuperare și reabilitare destinate tuturor copiilor cu dizabilităţi de pe raza judetului Cluj indiferent de etnie, religie, sex, nivel de instruire, mediu de provenienţă și situaţie financiară. Beneficiază de tratament în cadrul Centrului numai copiii care au certificat de încadrare în grad de handicap emis de Serviciul de Evaluare Complexă al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Cluj. Beneficiarii Centrului sunt copiii cu handicap fizic, psihic și neuromotor în diferite grade: grav, accentuat, mediu şi uşor.

Centrul de Recuperare Psiho-Neuro-Motorie pentru Copii cu Handicap „Sf. Irina „îşi desfăşoară activitatea într-o clădire nouă pe strada George Bariţiu, la nr. 39A în municipiul Turda. Misiunea Centrului este de a oferi, gratuit şi la standardele de calitate cerute, servicii de recuperare şi reabilitare tuturor copiilor cu handicap fizic şi neuromotor din familii sau centre de asistenţă socială, asigurând în acest fel participarea activă şi accesul nemijlocit al acestei categorii de beneficiari la toate activităţile societăţii şi prevenind astfel izolarea şi separarea de comunitate a acestora. Se doreşte, asigurarea implementării programelor individuale de recuperare, reabilitare şi integrare socială, creşterea calităţii vieţii, totodată urmărindu-se şi promovarea participării depline a copiilor cu handicap la viaţa comunităţii şi îmbunătăţirea autonomiei individului astfel încât acesta să poată prelua controlul asupra propriei vieţi.

„Ziua internaţională a copilului” la Centrul de Recuperare Psiho-Neuro-Motorie pentru Copii cu Handicap “Sf. Irina” Turda