Concert de colinde la Catedrala din Turda

Protopopiatul Ortodox Român Turda în colaborare cu Parohia Ortodoxă ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Turda, au organizat un concert extraordinar de colinde intitulat: ,,Răsăritul cel de sus”, susținut de ,,Corala Preoților din Protopopiatul  Turda”, dirijată de Pc. Pr. Prof. Sorin Dindelegan,  duminică 15 decembrie 2019, începând cu ora 17.30.

Corala Preoților din Protopopiatul Turda a fost înfiițată în urmă cu 10 ani, dar a funcționat sporadic. Acum la reînființare, din luna septembrie 2019, prin grija și  inițiativa părintelui protopop de Turda, Alexandru Rus, se dorește ca ea să fie o prezență activă și constantă în peisajul muzical și religios din zona Turda.  Aceasta vine într-o formă extinsă și înnointă, sub o nouă conducere muzicală a pr.prof. Ioan-Sorin Dindelegan, profesor de muzică și absolvent al Academiei de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca în anul 1997, o perioadă fiind și profesor de muzică la Seminarul Teologic Ortodox Liceal din Cluj-Napoca. Ea este formată din preoți din Turda, din Câmpia Turzii, preoți misionari, precum și din preoții care slujesc în parohii din mediul rural, aparținătoare Protopopiatului Ortodox Turda. ,,Au fost 2 luni de repetiții, de muncă intensă și efort susținut depus din partea tuturor, lucru pe care ni-l dorim și în viitor ca să obținem rezultate tot mai bune spre slava lui Dumnezeu și a Bisericii Ortodoxe Române”, ne-a relatat pr. Sorin Dindelegan dirijorul  coralei.

Repertoriul de colinde interpretat a fost format din 13 colinde religioase armonizate pentru cor bărbătesc.

La acest eveniment a participat mulțime de credincioși ai Parohiei Ortodoxe Turda I, dar și credincioși ai altor parohii din Turda și Câmpia Turzii însoțiți de preoții lor parohi.

,,Cuvinte de mulțumire se cuvin părintelui Gheorghe Gotea, parohul din Turda, care a fost o gazdă bună a acestui eveniment, preoților participanți, credincioșilor prezenți la acest frumos eveniment, părintelui protopop Alexandru Rus pentru implicare și susținere necontenită, precum și tuturor membrilor coralei noastre”, a precizat pr. prof. Sorin Dindelegan.

 

Foto: Pr. Grigore Marchiș

Text: Pr. Florin Negru