Activități cu tinerii și copiii în Parohia Berchieșu

 

Sâmbătă, 29 februarie, în Parohia Ortodoxă Berchieșu, protopopiatul Turda, județul Cluj, au avut o serie de activități dedicate primăverii și ființei celei mai dragi ,,mama”.

Astfel sâmbătă dimineața, în biserica parohială de lemn cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”- monument istoric, în cadrul atelierului de creație, copiii au confecționat mărțișoare și daruri pentru Ziua de 8 Martie, sub îndrumarea preotului paroh Vasile-Florin Negru și a  doamnei preotese. Înzestrați cu o impresionantă putere de muncă și imaginație, micii artiști au realizat mai multe mărțișoare care au fost dăruite, duminică 1 Martie, doamnelor și domnișoarelor care au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Scopul activității este dezvoltarea creativității, practicarea îndemânării și descoperirea lucrului de mână, elemente care stau la baza dezvoltării fiecărui copil.

Astfel tinerii și copiii au fost adevărați vestitori ai primăverii, marcând astfel prin cântare, dar și prin lucrul mâinilor lor, venirea mult așteptată a primăverii, renașterea la o nouă viață a întregii naturi.

Această acțiune se încadrează în seria activităților din cadrul ,,Anului Omagial al pastorației părinților și copiiilor” și are scopul de a-i apropia pe cei tineri de Biserică, de Hristos care este izvorul vieții creștine.

Prin urmare, socializarea și creativitatea se împletesc armonios în aceste ateliere de creație, copiii și tinerii fiind încântați. De asemenea, în acest an, ne  bucurăm de prezența la activitățile noastre și a părinților care au sprijinit întreaga activitate.

 

Text și foto: Pr. Florin Negru