Activități Sociale în Protopopiatul Turda, în perioada Stării de Urgență

De la începutul Stării de Urgență, Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Ortodox Turda este în contact strâns cu parohiile și preoții care au monitorizat îndeaproape situația din zonă, și au căutat să vină în sprijinul celor aflați în dificultate în această perioadă de criză.
Preoții și oamenii de bine din parohiile Protopopiatului Turda au distribuit și continuă să distribuie alimente, ajutoare bănești, precum și o serie de materiale de strictă necesitate pentru a preveni răspândirea virusului, recomandând totodată credincioșilor o seamă de norme cu privire la modul de a parcurge această perioadă specială.
Drept urmare, prin implicarea a 150  persoane (preoți, angajați și voluntari ai organismelor parohiale), în această perioadă s-au distribuit către aproximativ 700 de persoane din întreg Protopopiatul, ajutoare materiale de primă necesitate în valoare de 4.500 lei, ajutoare sub formă de alimente în valoare de 30.000 lei, iar ajutoarele pentru Spitalele din cele două municipii (Turda și Câmpia Turzii) au însumat 17.000  lei.
De asemenea, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Vârstnice „Acoperământul Maicii Domnului” din Turda a fost sprijinit cu suma de 900 de lei.
În perioada următoare preoții, susţinuţi de membrii organismelor parohiale vor continua să se implice în sprijinirea persoanelor aflate în autoizolare, de pe raza parohiilor lor, oferindu-le asistența socială și spirituală de care aceștia au nevoie.
Text: Pr. Marcel Gheberta