Mitropolitul Clujului, la Câmpia Turzii: îndemn la rugăciune pentru unitatea Bisericii.
În Duminica a 7-a după Paști (a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic), 31 mai 2020, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a slujit în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiul Câmpia Turzii.
Cu acest prilej, de la ora 10:00, în fața bisericii parohiale, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor restrâns de clerici.
Slujba a fost oficiată în prezența credincioșilor, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.
După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Unitatea Bisericii”.
Ori de câte ori spunem Crezul, la Liturghie, la Botez sau în altă parte, ajungând la articolul cu Biserica, zicem: „Întru-una, sfântă, sobornicească și apostolească Biserică”. Este una Biserica pentru că unul este capul ei, Domnul nostru Iisus Hristos, iar noi toți suntem mădulare ale trupului Domnului Hristos, suntem mădulare ale Bisericii. Simbolul de credință, acest îndrumar, a rămas valabil în toate veacurile pentru noi creștinii, dar de-a lungul veacurilor au apărut alte sciziuni în Biserică. Orice creștin bun, văzând rupturile și neînțelegerile care au avut loc în Biserica Creștină, suferă. Nu a dat roadele pe care le dorea mișcarea ecumenică, mișcare de refacere a unității văzute a Bisericii, însă noi, creștinii ortodocși, ne rugăm lui Dumnezeu ca să refacă unitatea Bisericii, așa cum a fost ea la început.
În cadrul slujbei, chiriarhul s-a rugat pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui.
Biserica ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, situată pe strada Nicolae Titulescu, cartier Șarât, a fost construită între anii 1994-2011, sub conducerea şi coordonarea părintelui paroh Ioan Morar.
Lăcașul de cult a fost sfințit la data de 23 octombrie 2011, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.
www.radiorenasterea.ro