Bucurie aleasă pentru credincioșii Parohiei Crișeni

 

Sâmbătă 1 august, a fost o zi de mare bucurie pentru credincioșii Parohiei Ortodoxe Crișeni, Protopopiatul Turda, județul Cluj.

De la ora 18:00, în curtea  bisericii parohiale cu hramul ,,Sfinții Apostoli  Petru și Pavel”, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, însoțit de părintele consilier pe probleme de misiune și  protocol Arhid. Claudiu Grama, în prezența părintelui protopop de Turda, Alexandru Rus, alături de părintele paroh Sorin Moldovan și alți preoți invitați, au săvârșit slujba Paraclisului Maicii Domnului, specific acestei perioade speciale din cursul anului bisericesc și anume Postul Adormirii Maicii Domnului.

La acest eveniment au participat: domnul primar al comunei Mociu, Vasile Focșa, credincioși ai parohiei,  fii ai satului Crișeni îmbrăcați în straie populare, astfel întărind încă odată cuvintele marelui poet Lucian Blaga ,,veșnicia s-a născut la sat”.

În cuvântul de învățătură Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit despre minunile Maicii Domnului, precum și despre programul catehetic de anul acesta care se desfășoară în cuprinsul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, intitulat: ,,Familie, copii și tineri”.

De asemeni, în cadrul acestui eveniment a avut loc sfințirea Monumentului Eroilor din Primul și Al Doilea Război Mondial, ridicat în curtea bisericii de către credicioșii parohiei, sub îndrumarea și osteneala părintelui paroh.

Slujba a fost oficiată cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.

La final, părintele paroh, Sorin Moldovan a mulțumit Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei pentru dragostea și bucuria de a veni în mijlocul credincioșilor din Crișeni, părintelui consilier, părintelui protopop, preoților prezenți și bunilor credincioși. Apoi corul de femei al parohiei condus de doamna preoteasă Violeta Maria Moldovan a  interpretat pricesne închinate Maicii Domnului.

 

Foto: Andrei Moldovan

Text: Pr. Florin Negru