Proiect nou pentru copiii și tinerii din Parohia Berchieșu

Parohia Ortodoxă Berchieșu, Protopopiatul Turda, județul Cluj, în colaborare cu Primăria Comunei Frata, a demarat un nou proiect pentru copii și tineri intitulat ,,VREAU SĂ FIU” care se desfășoară pe parcursul anului 2021.  Astfel, încercăm  să consolidăm relațiile dintre Biserică părinți și copii, și observăm faptul că și copiii noștri intră într-o nouă etapă a vieții, și faptul că trebuie să aleagă ce doresc să devină când vor fi mari.

Prin acest proiect  își dezvoltă stima de sine, încrederea în abilitățile lor,  își dezvoltă creativitatea și își descoperă interesul pentru alegerea unei profesii. Este important ca dorințele și talentele copiilor să fie descoperite și susținute din fragedă copilărie.

Astfel, marți 26 iulie, prima vizită a început cu entuziasm și curiozitate, la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, unde copiii și tinerii au luat contact cu tehnica militară, prilej cu care au  văzut elicoptere, avioane, tehnica și echipamente militare, ei fiind aproape de militari, iar pe  durata vizitei ne-a însoțit părintele Sorin Medrea, preot militar.

A doua oprire a fost la Batalionul 814-Tancuri ,,Mihai Vodă” din Turda, unde am fost întâmpinați de părintele Adrian Samoilă, care ne-a prezentat capela militară care deservește nevoilor spirituale ale militarilor turdeni. Apoi copiii au putut  afla diferite informații legate de o viitoare carieră militară, având în fața lor echipamente  și tehnica de luptă terestră: tancuri și transportoare și astfel au rămas impresionați de tot ceea ce au putut vedea la Garnizoana Militară din Turda.

Această zi deosebită s-a încheiat la Mănăstirea ,,Mihai Vodă” de la Turda, unde au vizitat biserica mănăstirii și ansamblul monahal fiind întâmpinați de maica Stareță Andreea și părintele duhovnic Efrem, care ne-au adresat câteva îndemnuri duhovnicești și ne-au adus la cunoștiință istoricul mănăstiri turdene, apoi am înălțat rugăciuni de mulțumire la Icoana Maicii Domnului: ,,Ne-am spus bucuria/ Și ți-am mulțumit / C-am ajuns la tine/ Astăzi fericiți” acum când ne apropiem de o perioadă cu totul deosebită din cursul anului bisericesc și anume Postul Adormiri Maicii Domnului.

Ne dorim ca în cursul acestui an să putem oferi copiilor astfel de momente de bucurie și de o importanță majoră pentru viitorul lor.

 

Text și foto: Pr. Florin Negru