Etapa a-II-a din Proiectul ,,VREAU SĂ FIU” în Parohia Berchieșu

 

Marți, 31 august 2021, în Parohia Ortodoxă Berchieșu, Protopopiatul Turda, județul Cluj, s-a desfășurat a doua etapă a Proiectului ,,VREAU SĂ FIU” care se desfășoară pe parcursul anului 2021 în colaborare cu Primăria Comunei Frata. Beneficiarii acestuia au fost toții copiii care au participat la Slujba Paraclisului Maicii Domnului din Postul Adomirii Maicii Domnului, precum și la activitățile cu tinerii din fiecare seară.

Prin acest demers încercăm să consolidăm relațiile dintre Biserică, părinți și copii, precum și să oferim o alternativă  pentru viitorul lor, descoperind abilitățile și pasiunile acestora.

Astfel primul popas a fost la ,,Asociația Handbal Cluj Potaissa Turda”  unde au avut  bucuria și onoarea de a participa la antrenamentul echipei de junioare,  antrenată de fostul coordonator/ inter stânga al Echipei Naționale de handbal feminin, Mihaela Tivadar, de la care au putut afla câteva elemente importante din cadrul sportului de performanță, pe care unii dintre ei ar vrea să-l urmeze cu multă seriozitate și pasiune.

A doua oprire a fost la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Avram Iancu” al județului Cluj, unde prin bunăvoința celor de acolo au putut vedea echipamentele de intervenție în situații de urgență, autospeciale de stingere a incendiilor, ambulațe de terapie intensivă și ne-au dezvăluit multe informații pe înțelesul copiilor, iar de aici unii dintre ei au plecat cu dorința de a fi: pompier sau paramedic.

Al treilea popas a fost unul duhovnicesc la Mănăstirea ,,Acoperământul Maicii Domnului” de la Florești, unde părintele duhovnic Visarion Pașca ne-a oferit câteva daruri de suflet realizate  de copii de la ,,Așezământul Sfântul Onufrie” de la Florești. Am aflat istoricul mănăstirii de la maicile viețuitoare acolo, fiind încântați de parcul de animale îngrijit cu multă dragoste de măicuțele de la Florești.

A fost o zi deosebită în care am încercat să îi conștientizăm pe copii de importanța  misiunii sau meseriei pe care o vor alege în viitorul apropiat, dar totodată am mulțumit Preabunului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra noastră!

Aducem mulțumiri tuturor celor ce s-au implicat în realizarea acestui important proiect pentru copii.

 

Text și foto: Pr. Vasile-Florin Negru