Hramul Parohiei Berchieșu sărbătorit în avans

 

În Duminica a 24-a după Rusalii în Parohia Ortodoxă Berchieșu a fost o zi de aleasă sărbătoare.

Credincioșii Parohiei ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și-au serbat ocrotitorii spirituali. Programul liturgic a debutat  la ora 9:00 cu slujba Utreniei, urmată de la ora 10:00 de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Invitat la serbarea hramului a fost Părintele Profesor Lector Unviersitar Doctor Adrian Podaru, cadrul universitar și prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Pornind de la pericopa evanghelică a Învierii fiicei lui Iair (Lc. 8,41-56) a explicat învățătura despre învierea morților, în cadrul contextului anului omagial al cimitirelor în Patriarhia Română, precum și despre însemnătatea cuvintelor ,,Mihail” și ,,Gavriil” ocrotitorii bisericii parohiale.

La momentul rânduit, sufletele celor prezenți la slujbă au fost încântate de minunatul glas  al interpretei Oana Bozga-Pintea, care a susținut un recital de pricense.

De asemenea s-a săvârșit un parastas în memoria preoților parohi adormiți în Domnul care au slujit de-a lungul timpului în Parohia Ortodoxă Berchieșu.

La eveniment au participat domnul primar al comunei Frata, Cristian Cherecheș, domnul viceprimar, Vasile Pop, fii satului, care întotdeauna revin acasă cu mare drag și bucurie, precum și credincioși ai parohiei.

La final părintele paroh a mulțumim tuturor invitaților, precum și celor care s-au implicat în organizarea hramului bisericii parohiale.

 

Text și foto: Pr. Florin Negru