Activități cultural-religioase și activități cu tinerii în Postul Nașterii Domnului în Protopopiatul Turda

Duminică, 28 Noiembrie de la ora 12:00, la sfârșitul Sfintei Liturghii, în Parohia Tritenii de Jos, s-a  sărbătorit  Ziua Națională a României. Doamna profesoară de istorie Duca Teodora a  vorbit celor prezenți la Sfânta Liturghie, despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie, iar grupul de copii din parohia noastră, a interpretat câteva cântece patriotice! ,,Mulțumim, doamnei director Teodora Duca pentru cuvintele înălțătoare pe care ni le-a spus, grupului de copii al parohiei noastre și părinților lor, credincioșilor din parohie care au fost receptivi la acest eveniment și doamnei preotese  pentru pregătirea copiilor! La mulți ani!” a mărturisit pr. Ioan Țărmure, preot paroh la Parohia Ortodoxă Tritenii de Jos.

 

În Parohia Ortodoxă Viișoara, au început evenimentele pentru Praznicul Nașterii Domnului, așa după ne-a relatat pr. Lucian Mureșan, preot paroh: ,,Au început pregătirile de Crăciun. Copiii colindă și se bucură de Nașterea lui Hristos”.

 

De asemenea, în Parohia Ortodoxă Câmpia Turzii V, a avut loc un eveniment deosebit, la momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, credincioșii parohiei s-au bucurat de recitalul de colinde  susținut de tânara și talentataTeodora Martin din Cluj-Napoca, iar după masa, după slujba vecerniei, minunații copii ai Grupului Vocal ,,ARHEO” din Cluj-Napoca, conduși de inimoasa Prof. Veronica Macarie-Moldovan, au susținut un concert de colinde, aducând bucurie și balsam de mângâiere pentru cei prezenți, a mărturisit pr. paroh Raul Rațiu.

Foto: www.facebook.com/Protopopiatul-Ortodox-Român-Turda