Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități la Centrul Sfânta Irina din Turda

3 DECEMBRIE
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI
,,Prin tot ceea ce se întîmplă la Centrul nostru ne propunem să contribuim cu puţinul nostru la schimbarea percepției societăţii faţă de persoanele cu nevoi speciale şi s-o implicăm în procesul de incluziune socială. De asemenea ne străduim să eliminăm prejudecăţile, marginalizarea şi excluderea socială şi să arătăm tuturor că aceste persoane reprezintă pentru societate o resursă insuficient pusă în valoare şi în nici un caz o povară.
Vreau să vă mai spun că beneficiarii Centrelor noastre sunt precum îngerii. Ei nu au nici un gând rău, nu doresc răul și, mai mult decât atât, nu fac răul. În schimb oferă multă dragoste și atașament față de oricine, necăutând la fața omului. Părinții lor sunt cei mai puternici oameni pe care îi poate întâlni cineva. Sunt cei care, prin conlucrarea cu Dumnezeu, creează pentru copiilor lor Raiul pe pământ. Și mai pot să vă spun un lucru, despre care am certitudinea că este așa: Dumnezeu nu i-ar fi încredințat pe acești îngeri minunați oricui, ci a ales părinți deosebiți, puternici și jertfelnici. Iar glasul lor este mai răsunător în această zi, cum de altfel, este în fecare zi pentru cine are urechi de auzit și ochi de văzut. Le mulțumim celor care nu au rămas indiferenți!
LA MULȚI ANI BINECUVÂNTAȚI, ÎNGERILOR!!!
De asemenea, ca în fiecare an, Moșul s-a oprit prima dată la Centrul nostru, pentru că aici găsește copii frumoși, cuminți, harnici și învingători” a consemnat părintele Florian Simonca, coordonatorul centrului.
Text și foto: https://www.facebook.com/centrul.sfirina