Pachete cu alimente pentru familiile nevoiașe.

În Sfânta și Marea zi de Marți a Săptămânii Pătimilor, 19 aprilie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a întâlnit cu persoanele nevoiașe aflate în evidența Sectorului social-filantropic și misionar al Eparhiei, printre care se află și rromii de la Pata Rât.
Astfel, în curtea Centrului Eparhial, din Piața Avram Iancu, de la ora 12:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a adresat celor prezenți un cuvânt duhovnicesc, i-a binecuvântat și le-a oferit 300 de pachete cu alimente neperisabile pentru sărbătorile pascale. În total, au fost pregătite 600 de pachete, celelalte urmând a fi împărțite în zilele următoare.
Darurile oferite au fost achiziționate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, cu sprijinul Asociațiilor „Filantropia Ortodoxă” și „Christiana” din Cluj-Napoca.
La sărbătorile mari de peste an, Arhiepiscopia Clujului oferă mereu pachete substanțiale, cu alimente neperisabile și produse de igienă. De asemenea, în fiecare săptămână, prin intermediul Sectorului social-filantropic, acordă ajutoare (pachete cu alimente și sprijin financiar) persoanelor aflate în situații dificile.
De întreaga acțiune social-filantropică se ocupă consilierul social-misionar al Arhiepiscopiei Clujului, Iustin Liciniu Câmpean, alături de inspectorul social Carmen Bârsan și de asistentul social Adela Timar, din cadrul Sectorului social-filantropic și misionar al Eparhiei.
În prezent, Arhiepiscopia Clujului are 55 de proiecte şi programe sociale, care acordă adăpost, hrană, îmbrăcăminte, medicamente, îngrijiri medicale și paliative, educaţie copiilor şi tinerilor, alină suferinţele celor bolnavi şi dau speranţă acolo unde nu mai este. Astfel, în anul 2021, în scop filantropic, a fost cheltuită suma totală de 18.352.363 lei, de care au beneficiat 17.324 de persoane, printre care un număr însemnat de persoane de etnie rromă.
Mai multe detalii aici
Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului