Slujire arhierească în Parohia Crairât!

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 20 august 2022, în mijlocul comunității din localitatea Crairât, județul Cluj.
Cu acest prilej, Părintele Episcop Benedict Bistrițeanul a binecuvântat lucrările de restaurare efectuate la interiorul și exteriorul bisericii cu hramul „Buna Vestire”. În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.
După citirea pericopei evanghelice, PS Părinte Benedict a rostit un cuvânt de învățătură, vorbindu-le celor prezenți despre legătura dintre împărăția cea de jos și Împărăția lui Dumnezeu. Ierarhul a explicat că atunci când vine vorba despre viețuirea noastră în această lume trebuie să avem în vedere modelul Împărăției Cerurilor.
Răspunsurile liturgice au fost date de Corala preoților din Protopopiatul Turda, dirijată de preotul Sorin Dindelegan.
Pentru întreaga activitatea pastorală și administrativă, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul l-a hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe parohul Mihail Crișan. Primarului comunei Ploscoș, Aurel Truță, și primarului orașului Bicaz, Nicolae Sălăgean – fiu al satului, le-a acordat „Crucea Transilvană” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, iar altor binefăcători le-a oferit diplome de aleasă cinstire.
Mai multe detalii aici https://bit.ly/3c76mN4
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Ionuț Chifa