Slujire Arhierească în Parohia Soporu de Câmpie

În Duminica a 23-a după Rusalii (a vindecării demonizatului din ținutul Gherghesenilor), 23 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit în Parohia Soporu de Câmpie, județul Cluj, cu prilejul binecuvântării lucrărilor de renovare efectuate la casa parohială.
De la ora 10:00, în biserica parohială cu hramul „Învierea Domnului”, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.
După citirea pericopei evanghelice duminicale, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Ori cu Domnul Iisus Hristos, ori cu porcii”, vorbindu-le celor prezenți despre lecția dată de Mântuitorul Hristos celor din ținutul Gherghesenilor.
La momentul rânduit din cadrul Liturghiei, ierarhul a hirotonit întru preot pe diaconul Ioan Simion Cassian Jula, pe seama Parohiei Ciceu Poieni, Protopopiatul Beclean.
Răspunsurile liturgice au fost date de Cvartetul Synavlia, compus din absolvenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, dirijat de Roxana Chicidea.
La finalul slujbei, preotul paroh Ioan Someșan a mulțumit Părintelui Mitropolit Andrei pentru prezență și binecuvântare, oficialităților și tuturor celor implicați în viața și activitățile parohiei.
Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei l-a hirotesit sachelar, cu dreptul de a purta brâul albastru, pe parohul Ioan Someșan. Membrii Consiliului și Comitetului parohial au primit diplome de aleasă cinstire, precum și alți binefăcători, în frunte cu primarul comunei Frata – Miron Cristian Cherecheș și epitropul parohiei – Olimpiu Costantea. Totodată, copiii și tinerii prezenți au primit cărți duhovnicești.
După oficierea Sfintei Liturghii, Mitropolitul Clujului a binecuvântat lucrările de renovare și extindere efectuate în ultimii patru ani la casa parohială. Cu acest prilej, ierarhul a dăruit doamnei preotese Cristina Someșan o icoană cu Maica Domnului.
Slujba a fost oficiată în prezența oficialităților locale, a numeroși credincioși și a fiilor satului.
Mai multe detalii aici
Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului