Hramul Parohiei Ortodoxe Berchieșu

Duminică 13 noiembrie, credincioșii Parohiei Ortodoxe Berchieșu și-au serbat ocrotitorii pe ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Programul liturgic a debutat cu slujba Utreniei, urmată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de un sobor de preoți din care au făcut parte: Pr. Arhim. Ilie Hanuschi de la Mănăstirea Mihai Vodă, Pr.Daniel Pașca de la Parohia Sfântul Dumitru Florești, Pr. Bogdan Pop de la Capela Spitalului de Recuperare din Municipiul Cluj-Napoca, Pr. Vlad Bob de la Parohia Întâmpinarea Domnului din Cluj-Napoca și preotul paroh Florin Negru.

Cuvântul de învățătură a fostrostit de părintele Vladu Bob, iar la momentul chinonicului au interpretat pricesne tinere interprete ale cântecului popular:  Andreea Boca și Anca Laura Petean din comuna Cătina și Irina Popa din Luncani județul Cluj. La eveniment au participat și autoritățile locale: domnul primar al comunei Frata, Cherecheș Cristian, fiii satului Berchieșu, ,,Asociația de la lume adunate și n-apoi la lume date” și mulțime de credincioși.

La final s-a săvârșit o slujba de parastas pentru preoții care au sjuit la Berchieșu de-a lungul timpului, personalul neclerical și pentru etnomuzicologul Dr. Mircea Câmpeanu care a avut o strânsă legătură cu satul Berchieșu și care a activat în cadrul Centrul Județean pentru Păstrarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

Părintele paroh a mulțumit tuturor celor prezenți la Sărbătoarea comunității Berchieșu și tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui frumos eveniment.