NOU PROIECT SOCIAL ÎN CADRUL PROTOPOPIATULUI ORTODOX TURDA

Protopopiatul Ortodox Turda derulează un nou proiect social ce are drept scop sprijinirea copiilor care provin din familii defavorizate.

 

Începând cu luna iulie 2022, Protopopiatul Ortodox Turda în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Turda Capelă II și Școala Gimnazială ,,Teodor Murășanu” din Turda derulează proiectul Burse Școlare.  Prin proiect se oferă 16 burse școlare în valoare de 2.500 lei pe an pentru 16 elevi.

Bursele școlare sunt acordate elevilor care provin din familii cu risc social care nu pot asigura copiilor toate resursele materiale pentru frecvenţa şcolară și continuarea studiilor. Proiectul oferă suport financiar în cuantum de 2500 lei pe an școlar fiecărui elev pentru achiziția de: rechizite școlare, uniformă, echipament sportiv, îmbrăcăminte, încălţăminte, bilete de transport la şcoală, alimente de bază, activităţi recreative, activități extrașcolare (excursii, tabăre) şi suport în funcţie de nevoile fiecăruia.

Înscrierea în proiect a elevilor a avut loc cu precădere în perioada iulie – septembrie 2022  și a fost condiționată de procedura proiectului care prevede evaluarea viitorului bursier din punct de vedere educativ și social, evaluarea situației materiale a familiei, ancheta socială, vizita socială și avizul comisiei de acordare a bursei.

Scopul proiectului este susţinerea în vederea continuării studiilor şcolare, a obţinerii de rezultate şcolare crescute şi a evitării  situaţiei de risc şcolar, susținând continuarea studiilor; facilitarea accesului la meditaţii şcolare, consiliere şi orientare și suport material în funcţie de nevoile personale ale fiecărui bursier.” a declarat părintele Dan Lionte-Maluș, managerul proiectului.

De asemenea ,,fiecare bursier este monitorizat cu privire la frecventarea cursurilor şi la rezultatele şcolare obţinute. Monitorizarea se realizează periodic, la finalul fiecărui modul de învățare după structura anului școlar” a mai declarat managerul de proiect.

Partenerii proiectului sunt: Protopopiatul Ortodox Român Turda, Parohia Ortodoxă Turda Capelă II și Școala Gimnazială Teodor Murășanu din Turda.

Finanțatorii proiectului sunt Oncos Transilvania, Arhivatorul, Parohia Ortodoxă Turda I, Parohia Turda Capela II, Parohia Luna din județul Cluj precum și persoane fizice ce au avut dorința de a sprijini copiii înscriși în proioect.

Preot  Dan Lionte-Maluș

manager de proiect

0742 8822 289

d.lionte@yahoo.com