Hramul Bisericii din filia Muntele Săcelului – Moara de Pădure.

Biserica din filia Muntele Săcelului – Moara de Pădure – Frăsinet, județul Cluj, și-a sărbătorit hramul, miercuri, 25 ianuarie 2023, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Grigorie Teologul, în prezența Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.
Cu acest prilej, Părintele Episcop-vicar Benedict Bistrițeanul a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici. Din sobor au făcut parte: protopopul de Turda – preotul Alexandru Rus, secretarul de cabinet al ierarhului – arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, starețul Mănăstirii Băișoara – protosinghelul Iacob Rus, preotul paroh Mihai Răzvan Bogdan (păstorul comunității din localitatea Săcel și cătunele Muntele Săcelului, Moara de Pădure și Frăsinet), secretarul Protopopiatului Gherla – preotul Horea Baciu și alți clerici invitați.
La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Benedict a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit pe tema „Cuvântul păstorului în vremuri de primejdie”. De asemenea, ierarhul a evidențiat biografia și pilda vieții Sfântului Ierarh Grigorie Teologul.
Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Sfântul Lavrentie al Cernigovului” al Bisericii Studenților din Campusul Universitar Hașdeu, dirijat de Doina Costin. La chinonic, interpreta de muzică populară Oana Bozga-Pintea a susținut un microrecital de pricesne.
Mai multe detalii aici
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Ionuț Chifa