Joc tradițional de ,,Lăsatul Secului” în Parohia Berchieșu

,,Duminică, 19 februarie, în localitatea noastră, Berchieșu, a avut loc un eveniment deosebit intitulat ,,Joc tradițional de Lăsatul Secului”.
Programul zilei a debutat la biserica ortodoxă cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” de la ora 9:00 cu slujba Utreniei, urmată de la ora 10:00 de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la care au participat autoritățile locale, fiii satului și bunii noștri credincioși. Apoi la Căminul Cultural din localitate, în organizarea ,,Tezaurului Uman Viu” Ioan Moldovan din Berchieșu, s-a desfășuat Jocul tradițional de altădată.
Pe vremuri, jocul la șură era o adevărată instituție a satului tradițional, prin implicarea întregii comunități rurale. În prezent se încearcă salvarea lor în cadrul unor manifestări, care trebuie să îmbine nevoia de divertisment cu promovarea culturii tradiționale.
Apoi de ora 16:00, s-a săvârșit slujba Vecerniei, răspunsurile la strană fiind date de copiii parohiei, după care a urmat o vizită pe șantierul Centrului Misionar-Cultural ,,Sfântul Nicolae” pe care cu ajutorul Bunului Dumnezeu ne străduim să îl finalizăm în acest an”, ne-a relatat părintele paroh Florin Negru.