Cerc Misionar-Pastoral, în Parohia Ceanu Mare la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii

Vineri, 21 aprilie, 2023, la Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, în Parohia Ortodoxă Ceanu Mare a avut loc întrunirea Cercului Pastoral-Misionar Ceanu Mare din care fac parte parohiile: Ceanu Mare, Frata, Boian, Bolduț, Iacobeni, Soporu de Câmpie, Berchieșu, Crișeni, Poiana Frății și Mănăstirea de la Soporu de Câmpie.

Programul Liturgic a debutat de la ora 9:00-Canonul Învierii și al Sărbătorii, Sfințirea apei celei mici, apoi de la ora 10:00, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie uramtă de  Taina Sfântului Maslu în sobor de preoți și mulțime de credincioși.

Tradiția întrunirii Cercului Pastoral-Misionar la Ceanu Mare în Vinerea din Săptămâna Luminată are o vehime de aproximativ 26 de ani, conform mărturiei părintelui paroh Vasile Tarța. Învitat la Sfânta Liturghie a fost părintele Dan Lionte-Maluș, preot paroh la Parohia Turda Capelă II, cel care a rostit și cuvântul de învățătură.

La final părintele paroh Vasile Tarța, a mulțumit preoților prezenți în rugăciune și credincioșilor care au participat în număr mare la programul liturgic.

 

Foto: Pr. Vasile Tarța

Text: Pr. Florin Negru