Slujire Arhierească în Parohia Tureni

Sâmbătă, 2 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea parohială din comuna Tureni, județul Cluj.
Cu acest prilej, în biserica parohială cu hramul „Sfânta Treime”, Mitropolitul Clujului a sfințit noul Chivot așezat pe masa Sfântului Altar și a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici. Din sobor au făcut parte consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Turda – preotul Alexandru Rus, preotul paroh Viorel Păcurar și alți preoți invitați.
După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură și a vorbit despre faptul că Dumnezeu nu este un Dumnezeu al dezordinii, ci al orânduielii și al păcii.
La finalul slujbei, preotul paroh Viorel Păcurar a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru prezență și binecuvântare. Totodată, în semn de prețuire și recunoștință, din partea comunității i-a oferit o icoană cu Maica Domnului.
Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, parohului Viorel Păcurar, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a oferit Ordinul „Mihai Vodă” pentru clerici. De asemenea, au fost oferite mai multe diplome de aleasă cinstire celor care de-a lungul anilor s-au implicat în mod activ în viața și activitatea bisericii, iar copiii și tinerii prezenți au primit cărți duhovnicești din partea ierarhului.
La eveniment au fost prezente oficialități locale, alături de numeroși localnici și tineri îmbrăcați în costume populare. Printre cei prezenți s-au aflat actorul Dorel Vișan și primarul comunei Tureni – Elena Daniela Mănăilă.
Mai multe detalii aici https://shorturl.at/myBCY
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Marius Romilă