Sărbătoarea Hramului Parohiei Ortodoxe Berchieșu

 

Duminică, 5 noiembrie, credincioșii Parohiei Ortodoxe Berchieșu și-au sărbătorit ocrotitorii spirituali pe ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.
Programul Liturgic a debutat cu Slujba Utreniei, urmată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în sobor de preoți, din care au făcut parte: Pr. Prof. Lector Univ. Dr. Liviu Vidican-Manci, directorul Colegiului Ortodox ,,Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca, cel care a rostit cuvântul de învățătură referitor la pericopa evanghelică a ,,Bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr” Pr. Arhim. Ilie Hanuschi de la Mănăstirea ,,Mihai Vodă” din Turda, Pr. Stoica Nicolae cel care a fost preot paroh la Parohia Viișoara și Pr. Petru Mocean de la Aeroportul Internațional ,,Avram Iancu” din Cluj-Napoca.
La momentul pricesnei, interpreta cântecului popular din Țara Moților, Mirela Mănescu a interpretat mai multe pricense tradiționale românești.
La momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, s-au împărtășit mulțime de credincioși și copii s-au împărtășit cu Sfintele Taine.
După Sfânta Liturghie s-a săvârșit un Parastas pentru preoții slujitori la Berchieșu de-a lungul timpului, cântăreții de la strană și paraclisierii bisericii.
La eveniment au participat autoritățile locale, domnul primar al comunei Frata, Cherecheș Cristian, domnul viceprimar Vasile Pop, fii ai satului, copii și tineri și mulțime de credincioși.
La final preotul paroh Vasile-Florin Negru a mulțumit preoților prezenți la slujbă, precum și tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui eveniment deosebit!

 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100011052314662