Preasfințitul Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, a slujit Sfânta Liturghie în Parohia Învierea Domnului, din Turda

În Duminica a XXXIII-a după Rusalii, a Vameșului și a Fariseului, cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei, Preasfințitul Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, a slujit Sfânta Liturghie în Parohia Învierea Domnului, din cartierul Oprișani Turda, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din delegația sosită din Spania au facut parte: Arhim.Teofil Popescu, Pr. Dorin Sas și Arhid. Spiridon Burlacu. În sobor au mai slujit Pc. Pr. Protopop de Turda, Alexandru Rus, Arhim. Vasile Crișan, duhovnicul Mănăstirii Dumbrava, Protos. Visarion Pașca, duhovnicul Mănăstirii Florești, Pr. Vasile Știopei, Pr. Ionuț Someșan și Pr. Diacon Edson Ioan Stoler.
La momentul potrivit, diaconul Edson Ioan Stoler a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Sf. Cuv. Grigorie Decapolitul, din Aveiro-Coimbra, Protopopiatul de Portugalia.
După Rugăciunea Amvonului Preasfințitul Părinte Timotei a săvârșit slujba parastasului pentru adormitii în Domnul Berți și Amalia, părinții Pr.Teofil Popescu, care la final a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezență și pentru toată grija părintească arătată dânsului și familiei sale.
Foto Credit: Marius Romilă.