Ședința lunară a preoților din Protopopiatul Ortodox Turda

 

Preoții din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Turda s-au întâlnit marți, 15 octombrie, în obișnuita ședință de lucru. Evenimentul s-a desfășurat la sediul Protopopiatului, aflat pe strada Gheorghe Lazăr din Municipiul Turda.

Pe ordinea de zi au figurat subiecte administrative, Părintele Protopop Alexandru Rus,  a adus la cunoștiința preoților  informații despre înființarea Coralei Preoților Turdeni, condusă de pr. Sorin Dindelegan, preot paroh la Parohia Ortodoxă Rediu, care v-a reprezenta Protopopiatul Turda la diverse evenimente cultural-religioase locale și județene. Totodată s-a creat un mijloc de comunicare modern și anume pagina de facebook a protopopiatului: https://www.facebook.com/Protopopiatul-Ortodox-Roman-Turda-116397896432356/, dar și funcționalitatea site-ului protopopiatului nostru: https://protopopiatulortodoxturda.ro, mijloace  moderne de comunicare la îndemâna fiecăruia.

Totodată părintele protopop a adus la cunoștiița preoților data Conferinței preoțești de toamnă, întrucât Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2019 ca Anul omagial al satului românesc, pentru a sublinia importanța lumii rurale care a dat fundamentul culturii naționale, în care s-au plămădit cele mai trainice și morale obiceiuri, în legătură directă cu viața Bisericii. Această temă vine să sublinieze și responsabilitatea pe care o avem pentru păstrarea și salvarea patrimoniului spiritual și material, printr-o atentă și bună păstorire a satelor noastre.  Astfel în protopopiatul nostru, Conferința semestrială de toamnă va avea loc, Joi 28 noiembrie 2019,  și va fi prezidată de Înaltpreasfințitul  Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei şi va fi precedată de slujba de Te-Deum de la ora 10, la Catedrala din Turda.

De asemenea în cadrul ședinței au fost prezente reprezentantele firmei de asigurări ,,Gothaer Asigurări-Reasigurări”-România, care ne-au dus la cunoștiință câteva aspecte legate de asigurarea locașurilor de cult din România, precum și  a caselor parohiale aparținătoare acestora.

În încheiere părintele protopop a mulțumit celor prezenți, îndemnând la o cât mai mare râvnă în slujirea preoțească și administrativ-gospodărească.

 

Pr. Florin Negru