Cerc Pastoral-Misionar în Parohia Ortodoxă Boian

 

 

Sâmbătă 26 octombrie, în Parohia Ortodoxă ,,Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din localitatea Boian, protopopiatul Turda, județul Cluj, a avut loc întrunirea Cercului Pastoral-Misionar Ceanu Mare, din care fac parte parohiile: Ceanu Mare, Frata, Soporu de Câmpie, Berchieșu, Boian, Bolduț, Crișeni, Iacobeni, Poiana Frății și Mănăstirea Sf. Treime” de la Soporu de Câmpie.

Începând cu ora 17:00, în  biserica parohială nouă s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, în prezența unui sobor de preoți avându-l ca invitat special pe Pr. Arhim. Ilie Hanuschi, duhovnicul Mănăstirii ,,Mihai Vodă” de la Turda și a credincioșilor parohiei.

La finalul slujbei, cuvântul de învățătură a fost rostit de invitatul special Pr. Ilie Hanuschi, duhovnicul Mănăstiri ,,Mihai Vodă” de la Turda, care a susținut o mediație duhovnicească la Rugăciunea Domnească ,,Tatăl Nostru”, pornid de la cuvintele: ,,facă-se Voia Ta precum în cer așa și pe pământ”. subliniind importanța Voii Lui Dumnezeu în societate și în viața noastră a fiecăruia, lăsându-L pe Dumnezeu să își îndeplinească planul Său și Voia Sa cu fiecare dintre noi.

Apoi, părintele paroh Viorel Feșnic a mulțumit părintelui duhovnic Ilie pentru cuvântul bogat de învățătură pe care la adresat celor prezenți,  preoților invitați și credincioșilor care astăzi l-au cinstit pe ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir”, hramul bisericii celei vechi, care datează din anul 1966.

,,A fost zi de aleasă sărbătoare pentru toți, o zi în care ne-am bucurat de prezența în mijlocul nostru a părintelui duhovnic Ilie Hanuschi de la Mănăstirea ,,Mihai Vodă” pe care îl mai așteptăm cu mare drag în mijlocul nostru”, a declarat pr. paroh Viorel Feșnic