Cerc pastoral-misionar în Parohia Ortodoxă Bolduț

Vineri, 6 decembrie 2019, în Parohia Ortodoxă Bolduț, protopopiatul Turda, județul Cluj a avut loc întrunirea Cercului pastoral-misionar Ceanu Mare din care fac parte parohiile: Ceanu Mare, Bolduț, Boian, Iacobeni, Frata, Soporu de Câmpie, Crișeni, Poiana Frății, Berchieșu și Mănăstirea ,,Sfânta Treime” de la Sopor. Acest eveniment a avut loc cu ocazia prăznuirii ,,Sfântului Ierarh Nicolae” hramul Parohiei Ortodoxe Bolduț.

Programul liturgic a debutat cu Slujba Utreniei de la ora 9:00, apoi de la ora 10:00 s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohială în prezența mulțimii de credincioși, care în zi de praznic s-au mărturisit și s-au împărtășit cu Sfintele și Dumnezeieștile lui Hristos Taine.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Pr. Dan Paul de la Parohia Ortodoxă Tritenii de Jos, care a vorbit celor prezenți despre viața și activitatea Sfântului Ierarh Nicolae, cel care este un model și un exemplu valabil și pentru noi cei de astăzi, prin modul de rugăciune și de postire, dar mai ales prin fapta milosteniei pe care o săvârșea adesea.

De asemenea, la bucuria prăznuirii hramului Parohiei Ortodoxe Bolduț, a participat și doamna primar al comunei Ceanu Mare, Moldovan Ana-Liliana.

La final, părintele paroh Adrian Moldovan a mulțumit preoților prezenți în rugăciune astăzi, în această zi importantă pentru parohia pe care o păstorește, dar și credincioșilor care au răspuns chemării Bisericii la ceas de aleasă sărbătoare.

Foto: pr. Dan Lionte-Maluș

Text: pr. Florin Negru