Seară duhovnicească în Parohia Tritenii de Jos

 

Duminică, 8 martie 2020, începând cu ora 17:00, Protopopiatul Ortodox Turda și Corala Preoților Turdeni, în colaborare cu Departamentul de Misiune al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, au organizat în Parohia Ortodoxă Tritenii de Jos, o seară duhovnicească, în cadrul proiectului misionar-catehetic intitulat: ,,Pași spre cunoașterea credinței”.

Astfel, în biserica parohială s-a săvârșit slujba Vecerniei, în sobor de preoți, invitat special fiind Pr. Protos. Simion Pintea, eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale din Cluj-Napoca, care a rostit la finalul slujbei o cateheză cu tema: ,,Botezul și Mirungerea, taine ale inițierii creștine”.

De asemeni, la acest eveniment a participat Părintele Protopop Alexandru Rus de la Turda și mulțime de credincioși ai parohiei, care au luat parte la concertul  Coralei Preoților Turdeni, dirijată de pr. prof. Sorin Dindelegan, intitulat ,,Și era la ora a șasea”, concert de pricesne specifice perioadei Postului Mare.

La final, părintele paroh Dan Paul a mulțumit părintelui protopop Alexandru Rus pentru implicarea la acest eveniment; pr. protos. Simion Pintea pentru sublinierea importanței Botezului și Mirungerii în viața noastră; Coralei Preoților Turdeni pentru modul exemplar de exprimare prin cântare corală a dragostei de Dumnezeu în acest timp deosebit pe care Biserica an de an îl pune la îndemâna noastră a fiecăruia; precum și credincioșilor care au luat parte în număr mare la această deosebită seară de rugăciune în prima Duminică din Postul Mare , intitulată Duminica  Ortodoxiei.

Foto: Pr. Marcel Gheberta și Călin Coc

Text: Pr. Florin Negru