Activități dedicate zilei de 8 martie în Parohiile Protopopiatului nostru

Ziua Internațională a Mamei a fost marcată în mod deosebit în Parohiile Protopopiatului Ortodox Turda.

Astfel, copiii Parohiei Boian, Protopopiatul Turda, județul Cluj, îndrumați de părintele paroh Viorel Feșnic ,,au realizat felicitări pentru mame și bunice cu prilejul zilei de 8 Martie pe care le-au oferit în dar celor prezente la biserică”, așa cum ne-a relatat pr. paroh Viorel Feșnic.

Și pentru Parohia Luna a fost zi importantă. Preotul paroh și Consiliul Parohial ,,au oferit în dar flori de ziua femeii pentru doamnele și domnișoarele prezente azi la Sfânta Liturghie”, ne-a menționat pr. paroh Gabriel Moldovan.

Bucurii în Parohia Câmpia Turzii II ,,În cadrul Sfintei Liturghii, domnul avocat Claudiu Cantor, a vorbit celor prezenți despre prejudecată, iar la sfârșitul slujbei, tinerii trupei ,,Felicitas ” de la biserica noastră au susținut un moment muzical poetic dedicat celor ce ne-au dat viață și care au primit din partea bisericii noastre câte o floare ca simbol al prețuirii noastre”, a precizat pr. paroh Sebastian Zăhan.

Zi aleasă de sărbătoare în Parohia Tritenii de Sus cu ocazia zilei de 8 Martie. Câțiva copilași ai parohiei au recitat poezii și au fredonat cântecele dedicate mamei. Toate credincioasele au primit în semn de prețuire flori, alături de urarea și cântarea de a trăi ,,Întru mulți și fericiți ani”, ne-a relatat pr. paroh. Aurelian Bercea.

De asemeni și în Parohia Berchieșu ziua de 8 Martie a fost marcată în mod deosebit. La finalul Sfintei Liturghii toate doamnele  prezente la Biserică au primit în dar, simbolic, ceea ce copilașii au realizat la ,,Atelierul de Creație” desfășuat în biserica parohială, ca semn de apreciere și dragoste pentru cea mai dragă ființă de pe pământ ,,Mama”, ne-a relatat pr. paroh Florin Negru