Două Troițe, sfințite duminică în parohia clujeană Soporu de Câmpie

 

În parohia clujeană Soporu de Câmpie au fost sfințite duminică, 13 septembrie 2020,  două Troițe, înălțate în curtea lăcașului de cult cu hramul „Învierea Domnului”, de câțiva credincioși.

Momentul a avut loc la finalul Sfintei Liturghii, săvârșită de ecleziarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, părintele Simeon Pinteaîmpreună cu arhidiaconul Petru Buta, preotul paroh Ionuț Someșan și preoții din Cercul pastoral-misionar.

Evenimentul a avut loc în ajunul sărbătorii „Înăltarea Sfintei Cruci” . De altfel, în cuvântul de învățătură ecleziarhul Catedralei Mitropolitane a evidențiat puterea Sfintei Cruci în viața fiecărui creștin. În încheiere, preotul paroh Ionuț Someșan a mulțumit preoților pentru slujire, dar și credincioșilor care au ridicat cele două Troițe.

Piatra de temelie a bisericii din Soporu de Câmpie cu hramul „Învierea Domnului”, a fost pusă în anul 2006, iar locașul de cult a fost sfințit acum patru ani de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

În sat mai există o bisericuță de lemn cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, construită între anii 1968-1970.

 

www.radiorenasterea.ro