Mitropolitul Clujului a binecuvântat Capela Mortuară din localitatea Berchieșu

Marți, 15 septembrie în Parohia Ortodoxă Berchieșu a avut loc un eveniment deosebit, binecuvântarea și sfințirea Capelei Mortuare din localitate.

Slujba de sfințire a început la ora 12:00, pe platoul din fața capelei și a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte: părintele consilier pe probleme de misiune și protocol, Claudiu Grama, părintele protopop de Turda, Alexandru Rus, preotul paroh Florin Negru, părintele Cătălin Bucevschi (Parohia Frata), părintele Ionuț Someșan (Parohia Soporu de Câmpie), părintele Sorin Moldovan (Parohia Crișeni) și preacuviosul părinte stareț Ilie Hanuschi de la Mănăstirea Soporu de Câmpie.

Slujba a fost săvârșită cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.

Proiectul a fost inițiat și realizat de Primăria și Consiliul Local Frata.

La eveniment au participat autoritățile locale și județene, mulțime de credincioși îmbrăcați în straie populare. Pentru întreaga activitate desfășurată în slujba aproapelui și pentru implicarea la edificarea capelei, domnul primar al comunei Frata, Vasile Trif, a primit distincția: ,,Gramata Mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a creștinului”.

La final, preotul paroh a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare, autorităților locale și județene, Jandarmeriei Române, care a asigurat buna desfășurare a acestui eveniment, echipei de constructori care au dus la bun sfârșit acest proiect și tuturor celor prezenți la acest eveniment important pentru orice localitate.

 

Text și foto: Parohia Ortodoxă Berchieșu