Instalarea noului preot paroh al Parohiei Iacobeni

Duminică, 24 ianuarie, pentru credincioşii Parohiei Ortodoxe Iacobeni a fost o zi de aleasă sărbătoare, întrucât a avut loc instalarea noului preot paroh Marian Broca, în prezenţa credincioşilor veniţi să îşi primească păstorul duhovnicesc.

Evenimentul s-a desfăşurat în biserica parohială, şi a debutat cu slujba Vecerniei,  în prezenţa părintelui Protopop de Turda, Alexandru Rus şi a unui sobor de preoţi. După săvârșirea  Vecerniei, protopopul Alexandru Rus a rostit câteva cuvinte duhovnicești: „Este ziua Micii Uniri, dar este și ziua când Dumnezeu v-a trimis în mijlocul dumneavoastră un preot care să vă unească sub aripile bisericii”, apoi a dat citire deciziei prin care Pr. Marian Broca a fost numit de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei să facă rânduială bună în biserica din Iacobeni, totodată primind Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.

Părintele Broca Marian a susținut și el o scurtă alocuțiune prin care s-a prezentat credincioșilor parohiei și a adus mulțumiri tuturor celor care i-au fost alături.

Primarul comunei Ceanu Mare, Virgil Păcuraru, prezent la acest eveniment deosebit de important pentru viața spirituală și duhovnicească a satului Iacobeni, a menționat că așteaptă ca această pandemie să treacă și oamenii să poată veni într-un număr cât mai mare la biserică deoarece credința este cea care ne unește în clipele grele. „Credința ne face să fim mai buni, mai uniți, mai apropiați, mai generoși”, a menţionat Virgil Păcuraru, primarul comunei Ceanu Mare.

Întregul eveniment s-a desfăşurat cu păstrarea şi respectarea normelor impuse de autorităţi în perioada de pandemie.

 

Foto: Ziarul 21

Text: www. Ziarul 21.ro şi Pr. Florin Negru