Duminica a 3-a din Postul Mare în Parohia Ortodoxă Berchieşu

         

În Duminica a 3-a din Postul Mare (a Sfintei Cruci), Preacuviosul Părinte Arhimandrit Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității parohiale din Berchieşu, Protopopiatul Turda.

Programul liturgic a început cu slujba Utreniei, iar  la momentul rânduit în Duminica a 3-a din Postul Mare s-a săvârşit ritualul scoaterii Sfintei Cruci, care a fost aşezată în mijlocul bisericii, spre închinarea credincioşilor, iar apoi s-a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în sobor de preoţi şi diaconi din care au făcut parte arhidiaconul Dan Văscu, director al postului de Radiorenaşterea, părintele Ovidiu Feldiorean, preot misionar în cadrul Institutului Inimii ,,Nicolae Stăncioiu” din Cluj-Napoca şi preotul paroh Vasile-Florin Negru.

În cadrul cuvântului de învăţătură, părintele arhimandrit, le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa şi însemnătatea sfintei şi de viaţă făcătoarei Cruci, precum şi despre strădania noastră în urcuşul duhovnicesc spre Praznicul Învierii.

La final s-a săvârşit o slujbă de pomenire  a tânărului fiu al satului, Paul-Cosmin adormit în Domnul. În memoria unicului copil, părinţii au ridicat o troiţă la întrarea în Capela Mortuară a satului Berchieşu.

La eveniment au participat domnul primar al comunei Frata, Cherecheş Cristian şi domnul viceprimar Pop Vasile.

La final părintele paroh a mulţumit preacuviosului părinte exarh pentru prezenţa în mijlocul credincioşilor din Berchieşu şi i-a oferit în dar o icoană cu Maica Domnului.

Evenimentul s-a desfăşurat cu respectarea îndrumărilor bisericești și regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă.

 

Foto: Parohia Ortodoxă Berchieşu şi Dumitru Cucura