Concert de pricesne închinate Maicii Domnului, la Câmpia Turzii!

Concertul de pricesne închinat patronului spiritual al orașului, Maica Domnului, a avut o reprezentație extraordinară pe scena Palatului Cultural din Câmpia Turzii. O parte din preoții din Câmpia Turzii, Grupul Vocal ,,Bella Musica” coordonat de Pr. Zăhan, Raluca Drule, Silviu Pop și Adrian Soporan, au avut privilegiul și șansa să cânte câteva pricesne, vreme de aproximativ o ora jumătate, închinate Maicii Domnului. Publicul prezent a cântat la unison cu cei de pe scena, spre slava lui Dumnezeu.
Este pentru prima dată când preoții din oraș sunt chemați la un astfel de concert și evidențiați pentru vocile lor. Feedback-ul a fost unul extraordinar atât din partea publicului cât și din partea preoților, iar acest lucru „obligă” Serviciul Cultură din cadrul Primăriei Câmpia Turzii să continue tradiția și să organizeze și ediția a II-a a Concertului de Pricesne închinate Maicii Domnului chiar în postul Adormirii Maicii Domnului.

Încă din 2012, Maica Domnului este patronul spirtual al Municipiului Câmpia Turzii

Potrivit HCL nr. 84 din 16.08.2012, ca urmare a consultării preoţilor din localitate, cu acordul Protopopiatului Ortodox Turda și având binecuvântarea ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, s-a adoptat Sfânta Fecioară Maria ca Ocrotitoare a Municipiului Câmpia Turzii și a locuitorilor ei.

www.ziarul21.ro