Cerc Pastoral-Misionar în Parohia Berchieșu

 

 

În Duminica a 18-a după Rusalii, în Parohia Ortodoxă ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Berchieșu, Protopopiatul Turda, județul Cluj a avut loc un eveniment deosebit.

Pe data de 17 septembrie 2021 s-au împlinit 4 ani de la Sfințirea Bisericii Parohiale de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și mulțime de credincioși. În acest sens ne-am gândit să marcăm acest eveniment unic în istoria unei parohii prin întrunirea Cercului Pastoral-Misionar ,,Ceanu Mare” din care fac parte parohiile: Ceanu Mare, Frata, Soporu de Câmpie, Berchieșu, Bolduț, Boian, Crișeni și Poiana Frății.

Astfel de la ora 17:00 în biserica parohială s-a săvârșit Acatistul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, drept mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră, iar cuvântul de învățătură a fost rostit de Pr. Arhim. Ilie Hanuschi de la Mănăstirea Mihai Vodă din Turda.

La ceas de rugăciune au participat copii și tineri ai parohiei, corul de femei îmbrăcat în straie populare și mulțime de credincioși.

La final părintele paroh Florin Negru a mulțumit preoților prezenți, cei mici fiind răsplătiți cu daruri speciale, iar adulții cu câte o iconiță.

Aceasta este cea de a 4-a întrunire a Cercului Pastoral-Misionar, după perioada de pandemie a anului 2021, astfel încercând a da posibilitatea credincioșilor de a se bucura duhovnicește de dulceața și balsamul rugăciunii împreună.

Text si foto: Pr. Florin Negru