Eveniment cultural în Parohia Turda Oprișani I

În data de 26 septembrie, ora 19, anul curent, Parohia Ortodoxă Turda Oprișani 1, în colaborare cu Asociația Turda Tin, au organizat un eveniment cultural-duhovnicesc în incinta Bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” (cartierul Oprișani). Este vorba de lansarea volumului de poezii „Psalmii celor 7 trepte”, semnat de părintele doctor Cătălin Varga, parohul Bisericii. Acesta este cel de-al treilea volum de poezii a poetului sacerdot, în prezent se află în curs de tipărire cel de-al patrulea volum de versuri, aflat în pregătire la editura „Casa Cărții de Știință” din Cluj-Napoca, sub atenta îndrumare a poetului Conf.Univ.Dr. Iacob Coman.
Invitații de seamă care au vorbit pe marginea cărții au fost: Conf.Univ.Dr. Iacob Coman și Mircea Ioan Casimcea, ambii membri ai Uniunii Scriitorilor din România, filialele București respectiv Cluj-Napoca. Autorul volumului de poezii, Pr.Dr. Cătălin Varga, a închis evenimentul printr-o expunere succintă a motivelor literare și teologice, care au stat la baza întocmirii propriei cărți.
De asemenea, Corala Armonia a Casei de Cultură din Turda a susținut un înălțător concert de pricesne sub dirijarea preotului Sebastian Zăhan. Momentul apoteotic l-a constituit intonarea solo a Psalmului „Iubite-voi Doamne” de către părintele diacon Turean Bogdan, la finele căruia întreaga audiență a izbucnit în aplauze furibunde. Actrița Mihaela Deceanu (Teatrul Național din Turda) a declamat poezii din volumul proaspăt lansat. Întregul eveniment a fost moderat de domnul director Virgil Deceanu, spectacolul cultural bucurându-se de-o audiență atât fizică, cât și on-line, într-o Biserică parohială aproape plină.
Volumul de versuri s-a epuizat în chiar seara lansării, urmând ca alte noi bucăți să fie comandate la pangarul Bisericii, în zilele următoare, pentru doritorii de carte, care nu au reușit să participe fizic la eveniment.
Filmarea lansării de carte poate fi vizionată la următoarea adresă de internet:
Text și foto: Pr. Cătălin Varga