Ziua Culturii sărbătorită la Câmpia Turzii

 

,,În data de 14 ianuarie, pe scena Palatului Culturii ,,Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii, Primăria Câmpia Turzii în colaborare cu Parohia ,,Învierea Domnului”  (preot paroh Sebastian Zăhan) au organizat un eveniment cultural artistic de excepție dedicat marelui poet național Mihai Eminescu.
Printre cei care au prestat acte artistice (Grupul de Canto Bella Musica, vioară Vasile Iurian, pian Elena Lungu), Totodată Pr.Dr. Cătălin Varga  de la Parohia Turda Oprișani I, a susținut o prelegere intitulată: „Eminescu – poet național: o nefericită formulă” în care a dezbătut viața marelui Eminescu, ducându-și auditoriul prin istoria universală.

Poeziile și cântecele au răsunat, copilașii grupului de canto ,,Bella Musica” fiind și de această dată la datorie, smulgând aplauze din partea publicului.

Vioara, pianul, contrabasul și sentimentul de patriotism s-a resimțit în Sala de Spectacole a Palatului Cultural. Un eveniment deosebit de frumos, cu public redus (pandemia bat-o vina) dar cu o încărcătură emoțională mare.” a menționat părintele Cătălin Varga.

Text și foto: Pr. Cătălin Varga