Concursul ,,Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”

Premierea participanților la Concursul cu participare internațională „ÎMPREUNĂ CU HRISTOS PRIN LUME ÎN MILENIUL III”
2021-Ediția a VI-a
Cei peste 10.000 de copii care au participat la prima etapă a Concursului „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul 3” au fost premiaţi duminică, 30 ianuarie 2022, cu ocazia cinstirii Sfinţilor Trei Ierarhi.
Aflat la ediţia a 6-a, concursul , organizat online între 18-19 decembrie 2021, a reunit copii români din 26 de țări, cu tradiție și comunități de limbă și ortodoxie românească, fiind organizat în 6 limbi (română, engleză, franceză, spaniolă, italiană și rusă).
Concursul s-a adresat copiilor şi tinerilor creştini cu vârste între 6 şi 18 ani din România şi diaspora românească. Competiţia a fost organizată de Mitropolia Clujului, Sălajului și Maramureșului, în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, cu Colegiul Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca şi cu Platforma educaţională „red-religie.ro”.
Astfel, cei 28 de elevi (clasele II-VIII), de la Școala Gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan” Turda, pregătiți de prof. Carmen Țandea, au fost premiați, imediat după Sfânta Liturghie, în Biserica ”Înălțarea Sfintei Cruci”, de către pr. Dan Lionte-Maluș.
Ca premiu din partea organizatorilor, elevii au primit pe lângă diplomă și o carte digitală cu ISBN, ai cărei autori sunt chiar ei. Cartea cuprinde eseurile și creațiile plastice ale tuturor copiilor participanți la concurs.
Felicitări tuturor participanților!!!