Tabără pentru copiii Parohiei Viișoara

,,Educația religioasă este principiul oricărei alte forme de educație pentru că omul este înainte de toate o ființă religioasă. Vârsta fragedă, marcată prin caracteristicele de formare și închegare a trăsăturilor de voință și caracter, curiozitatea, necesitatea de a urma anumite modele ne îndreptățesc să introducem unele elemente de educație religioasă în primii ani de școală.
A început și anul acesta tabăra de vară de la Biserica din Viișoara unde s-au întâlnit 43 de copii cu vârste între 9-18 ani cu preotul Mureșan Lucian și 8 cadre didactice care fac voluntariat. Această tabără se desfășoară cu sprijinul Consiliului Local al Comunei Viișoara și a mai multor sponsori locali. Vor fi activități de creație, jocuri de echipă și multă distracție. Anul acesta este ceva in plus față de edițiile precedente în sensul că în fiecare zi vor fi invitați, câte o personalitate a vieții publice, care timp de o oră le v-a vorbi tinerilor despre viață, carieră, studiu, citit etc. Prin aceasta se încearcă să se dea plus de valoare și sens vieții tinerilor.
Prin activitățile variate, precum povestiri şi versete biblice, poezii, rugăciuni şi cântece, pictură și bricolaj, elevii se familiarizează cu conținutul religios, își interiorizează valori spirituale compatibile cu idealurile educaţionale moderne.

Prof.univ. Dr. Natalia Hagău i-a captat pe copii, vorbindu-le despre viață și carieră. Mulțumim doamnelor învățătoare Ciocan Liana și Tanciu Camelia pentru voluntariat” ne-a declarat părintele paroh Lucian Mureșan.

Text și foto: Pr. Lucian Mureșan