Hramul Mănăstirii de la Soporu de Câmpie

În a doua zi de Rusalii, luni, 5 iunie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Mănăstirea „Sfânta Treime” de la Soporu de Câmpie, județul Cluj, cu prilejul hramului.
Înainte de oficierea Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit Andrei l-a instalat în ascultarea de stareț pe ieromonahul Matei Motentan. Apoi, în pridvorul bisericii mănăstirii, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.
După citirea pericopei evanghelice, Mitropolitul Clujului a rostit un cuvânt de învățătură, vorbindu-le credincioșilor prezenți despre „Sfânta Treime, structura supremei iubiri”.
La momentul rânduit din cadrul slujbei, ierarhul a hirotonit întru ierodiacon pe monahul Serafim Donca, viețuitor al așezământului monahal.
Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul de teologi „Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej.
La finalul Liturghiei, pentru întreaga activitate duhovnicească și administrativă, IPS Părinte Andrei l-a hirotesit protosinghel, cu dreptul de a purta crucea pectorală, pe părintele stareț Matei Motentan. De asemenea, ierarhul a oferit cărți duhovnicești tuturor copiilor și tinerilor prezenți.
Mai multe detalii aici https://shorturl.at/bkEFY
Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului