Liturghie arhierească și sfințirea Capelei mortuare din Crairât.

Sâmbătă, 17 iunie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din localitatea Crairât, județul Cluj, cu prilejul binecuvântării capelei mortuare.
De la ora 10:00, în biserica parohială cu hramul „Buna Vestire”, Mitropolitul Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de clerici.
Răspunsurile liturgice au fost date de Corala preoților din Protopopiatul Turda, dirijată de preotul Sorin Dindelegan.
După oficierea Liturghiei, Mitropolitul Clujului a sfințit noua capelă mortuară din localitate, ridicată cu sprijinul Primăriei Ploscoș, de care aparține administrativ-teritorial localitatea Crairât.
Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei l-a hirotesit iconom stavrofor, cu dreptul de a purta crucea pectorală, pe parohul Mihail Crișan. Primarului comunei Ploscoș, Aurel Truță, i-a acordat Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”, iar viceprimarului Adi Gheorghe Adrian, Consiliului Local Ploscoș și altor binefăcători le-a oferit diplome de aleasă cinstire.
Mai multe detalii aici https://shorturl.at/lCTWZ
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Protopopiatul Turda