Sfințirea capelei mortuare din Tritenii de Sus

 

Joi, 5 octombrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Triteni de Sus, județul Cluj.

Cu acest prilej, de la ora 12:00, în prezența oficialităților locale și a credincioșilor din sat, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a sfințit capela mortuară din localitate și o troiță amplasată în proximitatea acesteia. Capela a fost edificată în ultimii trei ani, iar investițiile au fost suportate de Primăria Comunei Tritenii de Jos, de care aparține administrativ-teritorial localitatea Tritenii de Sus.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Turda – preotul Alexandru Rus, parohul comunității – preotul Aurelian Bercea, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului a rostit un cuvânt de învățătură și a arătat utilitatea unei capele mortuare pentru comunitate. De asemenea, ierarhul i-a felicitat pe toți cei implicați în viața și activitățile comunității. Astfel, Înaltpreasfinția Sa l-a hirotesit sachelar, cu dreptul de a purta brâul albastru, pe preotul paroh Aurelian Bercea. Primarului comunei Tritenii de Jos, Iosif Dan, i-a oferit Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”, viceprimarului Flaviu Chișu i-a acordat „Gramata Mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a credinciosului” , iar Consiliului Local al Comunei Tritenii de Jos și domnilor Beniamin Șagău și Ioan Dan le-a oferit diplome de aleasă cinstire.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Protopopiatul Turda