Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilități marcată la Turda

Fundația Filantropică „Sfânta Irina” din Turda, prin Centrul de recuperare psihoneuromotorie pentru copii cu dizabilităţi „Sfânta Irina” şi Centrul de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu pentru adulţi „Sfântul Vasile cel Mare” din Turda, a marcat marți, 5 decembrie 2023, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.
Sărbătorită anual la data de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost proclamată de către Adunarea Generală a ONU, în 1992, prin rezoluţia 47/3, pentru a marca încheierea Deceniului Naţiunilor Unite dedicat persoanelor cu dizabilităţi (1983-1992).
Cu acest prilej, marți, 5 decembrie, de la ora 14:00, la Biserica „Învierea Domnului” din municipiu (Micro 3), la evenimentul dedicat persoanelor cu dizabilități a fost prezent și Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, care a săvârşit o slujbă de Te Deum și a rostit un cuvânt de învățătură, vorbindu-le celor prezenți despre faptele milei creștine.
Totodată, ierarhul a îndemnat la empatie cu cei aflaţi în nevoie și i-a felicitat pe toți cei care pun în practică faptele milei creștine și s-au implicat și se vor implica în activitatea celor două centre de la Turda, în frunte cu preoţii care coordonează activităţile de la cele două centre: preotul Florian Șimonca şi preotul Daniel Sârb.
Alocuțiuni și mesaje au transmis viceprimarul municipiului Turda, Daniela Pîrlea, și directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, Nicolata Molnar.
La finalul evenimentului, beneficiarii celor două centre au susținut un concert de colinde, precum și alte grupuri invitate.
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a oferit tuturor copiilor cărți duhovnicești. Totodată, din partea Moșului, aceștia au primit daruri.
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Marius Romilă