,,Colindul Păstorilor” ediția I, la Catedrala Mitropolitană

 

 

La Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca a avut loc duminică, 10 decembrie 2023, un inedit concert de colinde. Intitulat „Colindul Păstorilor”, evenimentul a reunit corurile preoțești ale protopopiatelor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului. Concertul de pricesne „Colindul Păstorilor”, aflat la prima ediție, a fost organizat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului alături de Radio Renașterea. Prezentator: Arhid. Petru Buta

La acest eveniment a paricipat și Corala Preoților Turdeni, dirijată de Pr. Prof. Sorin Dindelegan, în prezența părintelui protopop de Turda, Alexandru Rus.

Corala este compusă din ăpreoți din municipiile Turda și Câmpia Turzii, precum și din comunele și satele Protopopiatului nostru.

A fost înființată în anul 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, avându-l dirijor pe Pr. Sorin Dindelegan, absolvent al Academiei de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Pe parcusul anilor a susținut concerte în diverse parohii, cu ocazia diferitelor evenimente culturale și religioase organizate în perioada Postului Mare, a Postului Crăciunului sau cu ocazia marii sărbători a Învierii Domnului. Repertoriul coralei cuprinde muzică religioasă, colinde și pricesne.

Le aducem mulțumire, în numele tuturor preoților din Protopopiatul Turda, pr. prof. Sorin Dindelegan  pentru coordonarea profesionistă a coralei, tuturor preoților și diaconilor, membri ai coralei protopopiatului nostru, care au reprezentat cu cinste comunitățile parohiale din cuprinsul Protopopiatului Turda, la evenimentul de astăzi.

 

Foto: Marius Romilă

Text: www.radiorenasterea.ro și Pr. Florin Negru