Hramul Mănăstirii de la Muntele Rece

La Praznicul Înălțării Domnului, joi, 13 iunie 2024, zi în care sunt pomeniți și eroii neamului românesc (Ziua Eroilor), Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a slujit la Mănăstirea „Înălțarea Domnului” de la Muntele Rece, județul Cluj.
Cu prilejul hramului, de la ora 10:00, la Altarul de vară al așezământului monahal, Părintele Mitropolit Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.
Parastas pentru Eroii Neamului
De la ora 12:00, în cimitirul eroilor din apropierea mănăstirii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a oficiat slujba Parastasului pentru cei 36 de eroi înmormântați acolo, precum și pentru toți eroii care s-au jertfit pentru neam, credință și țară.
Mănăstirea de la Muntele Rece, cu hramul „Înălțarea Domnului”, județul Cluj, a fost înființată în anul 1995, fiind ridicată pe locul numit „La eroi”, la altitudinea de 940 metri, unde se găsește un cimitir al eroilor din Al Doilea Război Mondial. În urma luptelor purtate în zonă, în anul 1944, au căzut aproximativ 250 de ostași. În cimitirul din incinta mănăstirii au fost înmormântați 36 de eroi, dintre care 19 nu au fost identificaţi.
Mai multe fotografii AICI
Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului