Seară de folclor la Turda ,,NU UITA CĂ EȘTI ROMÂN!”

Având în vedere faptul, că Patriarhia Română, a declarat anul 2019, ca fiind ,,anul omagial al satului românesc ”, Asociația Turda-Tin, în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Român Turda, Casa de Cultură și Teatrul ,,Aureliu Manea” din Turda, a organizat duminică, 6 octombrie, o nouă ediție a festivalului folcloric  ,,NU UITA CĂ EȘTI ROMÂN ”, destinat elevilor de la unitățile de învățământ preuniversitar din Turda. Festivalul a avut  loc în sala de spectacole a teatrului ,,Aureliu Manea” din Turda și a început la ora 19.00, prin implicarea și organizarea Părintelui Sebastian Zăhan, coordonatorul Asociației Turda-Tin, intrarea fiind liberă.

La eveniment a fost prezent și părintele protopop de Turda, Alexandru Rus, care i-a felicitat pe elevii și cadrele didactice de la școlile participante, pentru frumoasa lor activitate și implicare în bunul mers al acestui deosebit eveniment. Printre participanți la festival amintim: Clubul de canto ,,Aria” al Casei de Cultură Turda; Școala Gimnazială ,,Ioan Opriș”-Turda; Școala Gimnazială ,,Horea, Cloșca și Crișan”-Turda; Colegiul Național ,,Mihai-Viteazul”-Turda;  Colegiul ,,Emil Negruțiu”-Turda; Colegiul Tehnic-Turda; Școala Gimnazială ,,Simion Balint”-Copăceni; invitat special fiind TUDOR LIMBEAN, Micul Patriot, din Vințu de Jos, județul Alba.

De remarcat a fost faptul că sala de evenimente a Teatrului ,,Aureliu Manea” din Turda a fost arhiplină, publicul așteptând cu nerăbdare acest deosebit eveniment tradițional, folcloric. ,,Ne-am  bucurat împreună de ceea ce avem mai scump și drag, folclorul nostru românesc, cel care a fost candela ce a ars pe altarul existenței noastre.”

,,A fost o seară de poveste. Felicitări copiilor minunați, alese mulțumiri dascălilor dedicați și publicului minunat”, a menționat pr. Sebastian Zăhan, coordonatorul evenimentului.

 

Pr. Florin Negru