Programul ,,DIALOG ÎNTRE GENERAȚII” la Turda

Joi, 24 octombrie 2019, în Sala Festivă a ,,Colegiului Național Mihai-Viteazu” din Turda, a  avut loc evenimentul ,,Și cu noi cum rămâne?”, seară dedicată unei proiecții de film și unei conferințe publice urmată de răspunsuri la întrebările publicului, în cadrul Proiectului ,,DIALOG ÎNTRE GENERAȚII”, realizat de către Parohia Ortodoxă Turda III, Catedrala, preot paroh Grigore Marchiș.

Invitat special a fost doamna Raluca Prelipceanu, scriitor, iconograf și doctor în Științe Economice la Sorbona, Franța. Și-a abandonat cariera din Franța și, la chemarea Lui Dumnezeu, s-a întors în țară să deruleze diferite proiecte pentru SALVAREA ROMÂNIEI și a VALORILOR ei naționale. De asemenea participanții au fost  invitați la un concurs surpriză.

Notăm câteva din acțiunile doamnei Prelipceanu. A derulat în 2018 un proiect de strămutare a Bisericii Seculare din Vinta (zona minieră din Munții Apuseni) unde s-au luptat Horia, Cloșca și Crișan și care a fost dusă bucată cu bucată la Muzeul Astra din Sibiu. A scris o carte adresata tinerilor ,,Dă-mi tinere inima ta!”, o deschidere de dialog catehetic pe seama unei mărturii personale.

Cei prezenți, în majoritate liceeni, au putut fi părtași la experiența de viață a invitatei care L-a cunoscut pe Dumnezeu și, implicit, frumusețea sufletului românesc, în timp ce se afla la studii la Sorbona.
La sfârșitul conferinței a fost prezentat un mic moment artistic dedicat memoriei ostașului necunoscut.

Mulțumim celor care ne-au sprijinit:
Colegiului Național „Mihai Viteazu” Turda, Asociației SOS, profesorilor și elevilor, a declarat Pr. Paroh Grigore Marchiș -Parohia Ortodoxă Turda III

 

Pr. Florin Negru